נהיגה בשכרות חלק ב'

נהיגה בשכרות חלק ב'

פורסם על ידי:

דניאל-תמיר סער

תאריך פרסום:

28/09/2023

החטא ועונשו( למה אתם צפויים אם …)

 

לאחר שהבנו מיהו " נהג שיכור", נכיר כעת חלק מהאיסורים הקבועים בחוק:

 1) אסור לשיכור לנהוג ברכב ( גם באופניים )  בדרך ( גם בדרך עפר ), או במקום ציבורי .

 2) אסור לשיכור להניע את הרכב או לשבת מאחורי ההגה כשהרכב מונע (מבלי לנהוג).

 3) אסור למורה נהיגה בזמן לימוד נהיגה, ולמלווה לנהג חדש בזמן הליווי, להיות שיכורים ( על אף שאינם נוהגים בפועל).

 4) בעל רכב או מי שממונה על הרכב לא ירשו לשיכור לנהוג בו, חובתם לוודא, לפני שהם מוסרים את מפתחות הרכב, כי הנהג אינו שיכור. 

                                         

מי שנרשם נגדו דו"ח הזמנה לדין בגין נהיגה בשכרות , צפוי  כצעד ראשון לפני הדיון בבית המשפט, לכל אלה:

  1. לפסילה מנהלית ( מיידית או בתוך שלושה ימים)  של רישיון הנהיגה למשך 30 יום על ידי קצין משטרה,
  2. להשבתה מנהלית (מיידית או בתוך שלושה ימים ) של הרכב  בו נהג במגרש סגור (וזה לא משנה של מי הרכב) למשך 30 או 60 יום תלוי בנסיבות על ידי קצין משטרה. בנוסף על הנהג לשלם את עלות הגרירה של הרכב אל המגרש, ואת ותקופת האחסנה של הרכב. בעבירות של סירוב לבדיקת ינשוף  לגילוי אלכוהול או סירוב לבדיקת דם או שתן לגילוי אלכוהול או סמים אסורים, ובמקרה בו התוצאה בינשוף פי שלושה או יותר, תגיש המשטרה לבית המשפט בקשה לפסילה עד לתום ההליכים( עד שיסתיים תיק השכרות). 

 

נהג שהורשע בבית המשפט בגין נהיגה בשכרות צפוי בין היתר: לפסילת רישיון הנהיגה למשך שנתיים לפחות, לקנס כספי גבוה , מאסר על תנאי, פסילה על תנאי,  למבחנים חוזרים, ולבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים( מרב"ד). במקרים  חריגים ובעבירת שכרות בפעם השנייה, יכול להטיל בית משפט עונש של מאסר בפועל( מאחורי סורג ובריח) או לעבודות שירות.

נהג אשר גרם לתאונת דרכים כשהוא שיכור, צפויים עונשים נוספים בין היתר: פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה על ידי קצין משטרה, למשך 60 יום.  במקרה בו נהרג אדם חלילה כתוצאה מהתאונה, צפוי לפסילה מנהלית למשך 90 יום כצעד ראשון, וכתב אישום בעבירה של  הריגה בבית משפט מחוזי ( עד 10 שנות מאסר)  . 

אם כל זה לא מספיק … כדי שלא תנהגו שיכורים,  אוסיף גם ,  כי קיימות השלכות הנגזרות מעבירה זאת,  אובדן מקום העבודה או מקור הפרנסה, לנהגים שמתפרנסים מנהיגה, אובדן העצמאות ויצירת תלות באחר שיסיע אתכם לכל מקום. לכל אלה יש להוסיף, כמובן, את שכר טרחת עורך הדין, המגיע לכדי אלפי שקלים.

לכן, עדיף לאמץ את מסקנתי הקודמת, ולא לנהוג אם שתיתם אלכוהול, ולא משנה מה הכמות…

אבל… אם בכל זאת נתפסתם נוהגים בשכרות, חשוב להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתעבורה, אשר יודע איך להקטין באופן משמעותי את העונש, ובמקרים אחרים אף לגרום לביטול כתב האישום בבית המשפט.

 

אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא, אלא סקירה כללית, תמציתית ולא ממצה, מומלץ לפנות לעורך- דין המתמחה בתחום, לשם קבלת ייעוץ משפטי ראוי טרם נקיטת כל פעולה מצדכם.

שתפו עכשיו:

פרטי המחבר

דניאל-תמיר סער

אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא, אלא סקירה כללית, תמציתית ולא ממצה, מומלץ לפנות לעורך- דין המתמחה בתחום, לשם קבלת ייעוץ משפטי ראוי טרם נקיטת כל פעולה מצדכם. הקוראים מוזמנים לפנות לעורך הדין דניאל תמיר סער לנייד : 050-5308030

שתפו עכשיו:

פייסבוק
ווטסאפ
טוויטר
אימייל

השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת:

יש לך שאלות? התקשר אלינו עוד היום!